All posts filed under: Highlight

Cerita Ruam Popok: Mencegah Pasti Lebih Baik

Setelah Antariksa menginjak toddlerhood alias sudah setahun lebih, sebagai ibu saya merasa lebih ‘santai’ dalam banyak hal. Rasanya kok, “Ya udahlah ya, udah bukan bayi lagi.” Sampai-sampai kalau ditanya Antariksa umur berapa bulan, saya harus ngitung dulu pakai jari dia sudah berapa belas bulan :’))) #jangandicontohyha Selain makanan pendamping ASI-nya sudah boleh pakai gula dan garam, hal yang saya nggak terlalu khawatirkan lagi adalah soal perawatan kulitnya. Yup, bicara perawatan kulit, saya termasuk beruntung karena Antariksa sudah terbukti nggak punya kulit sensitif. Kadang saya merasa take it for granted juga sih, huhuhu maafin Ibu ya, Nak :p Salah satu ‘perkara’ yang kadang kejadian akibat ‘kesantaian’ saya itu adalah ruam popok, walaupun alhamdulillah sampai saat ini paling parah di tingkat ‘mild rash‘ saja. Namun ya sebagai buibu kasihan dong kalau lihat anak garuk-garuk, apalagi kalau kukunya panjang bisa sampai lecet. Nah, untuk para calon ibu atau ibu baru, seandainya belum ngeh saya bahas sedikit ya soal ruam popok ini. Ruam popok adalah radang atau infeksi kulit pada anak yang terjadi di area yang kontak dengan popok …

Happiness is Homemade

First of all, I’d humbly say Al-hamdu lillahi rabbil ‘alamin. I’m so grateful that ‘Happiness is Homemade’, book written and illustrated by me has officially been published by Bentang Pustaka. Although this is not my first experience in book writing and illustration, it’s indeed my first book :’) Here’s the blurb: Happiness Is Homemade is a charmingly illustrated book, especially made to prevent us from stressing over this crowded digital world that often plagues us. A blogger, illustrator, and doodle artist–Puty Puar- shares her simplest yet deepest thought about life. What is happiness? Where do we find it? She tried to picture it; that happiness isn’t a matter of size; big or small, near or far, alone or together. The book offers a bunch of inspirations and some sources of happiness: Giving a sincere comment and accepting one. Unexpectedly finding money forgotten inside your pocket. Getting home on time, just before the rain started Deleting messages you thought you’ll never let go. Eventually, happiness is indeed inside our heart. And home is wherever out heart …